Ateljé Kreativ
Brodyrlektioner

Sidan för dig som har eller kommer skaffa en brodyrmaskin. Stor eller liten, ny eller gammal har ingen betydelse.

Information om Embird

Embird består av flera olika delar. Du köper bara det du vill ha. Enda kravet är att du måste köpa Embird Basic. Alla övriga delar är valfria. Så länge du inte köpt någon så är de i demoläge. Vilket betyder att du kan testa delarna, med viss begränsning, så länge som du vill. Det är bara Embird Basic som är demo i max 30 dagar, därefter fungerar det inte innan du köpt det.

Läs hur du laddar ner och installerar programmen och plug-ins.

avdelare-bok
Bild på ak-lekt-0067

Embird

Embird är ett grund-program med möjligheter att köpa till Plug-ins (tilläggsprogram). Du bestämmer själv vad du vill ha för plug-in delar.

Läs hur du laddar ner och installerar programmen och plug-ins.

avdelare-bok
Bild på ak-lekt-0042

Embird Base

Embird Base är basen. Denna del måste du ha innan du kan köpa till annan plug-in. Demoversionen gäller i 30 dagar eller kan öppnas 100 gånger. Därefter måste du registrera din kopia om du vill kunna använda programmet. Embird Base är uppdelad i två delar; Manager och Editor.

  • Manager använder du ungefär som Utforskaren. Här organiserar du dina brodyrfiler. Du kan öppna en eller flera zip-filer och även skapa egna. Du kan konvertera till många olika symaskinsformat. Du kan byta färger och ändra namn. Du kan skriva ut bild med eller utan ram, trådlista katalog mm.
  • Editor använder du när du vill ändra en brodyr. T.ex. för att ta bort, lägga till eller bara flytta stygn. Editor kan förstora och förminska brodyrer. Du kan splitta brodyrer eller lägga ihop flera i en gemensam fil. Och mycket mer.
avdelare-bok
Bild på ak-lekt-0043
Iconizer visar dina brodyrer som ikon i Utforskaren istället för maskinformats-ikonen. Demon visar slumpmässigt bilder på brodyrerna. Fungerar i Windows 95 och senare.
avdelare-bok
Bild på ak-lekt-0032

Fysiken i brodyrer.
ak-lekt-0032

En liten lektion i vad som händer i en brodyr när det inte blir som man tänkt sig. Brodyren ser inte ut som det du har på din skärm man undrar vad som har hänt.

Dokumentet

avdelare-bok
Bild på ak-lekt-0028

För nybörjaren och för dig som skall till att köpa ett brodyrprogram
ak-lekt-0028

Lite stöd när du skall brodera för första gången. Sedan när du är varm i kläderna och vill skapa själv kan du även läsa lite vad man kan/bör titta efter när du skall köpa dig ett program. Denna lektion är även för dig som har Husqvarnas program, speciellt det gamla VIP Digitizing eftersom jag har en genomgång hur den fungerar.

Dokument, bild och brodyrfiler.

avdelare-bok
Bild på Vad är en brodyr

Vad är en brodyr?

Tankar runt brodyrer.

Notera: länkar kanske inte fungerar längre då jag gjort om hemsidorna sedan dokumentet laddades upp.

Ladda ner mina tankar.

avdelare-bok
Bild på Den perfekta brodyren

Den perfekta brodyren.
ak-lekt-0067

Vi går igenom var det oftast blir problem i en brodyr och hur de kan lösas. Du behöver inte ett specifikt program för denna lektion. Problemen vi går igenom är allmänna och lösningarna går att tillämpa i de flesta program.

Bild och brodyr på jordgubbarna ingår.

Ladda ner den perfekta brodyren.

avdelare-bok